SVTs reporter Charlotte Göransson är på plats i Gislaved, där en man dödades av flera personer som enligt uppgift försökte råna en restaurang. Foto: SVT

Polisen söker vittnesuppgifter efter rånförsök i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Polisen önskar komma i kontakt med personer som har uppgifter i samband med rånförsöket i Gislaved under lördagskvällen då en person dödades. På söndagsmorgonen finns ännu ingen gripen.

Polisen har under natten och morgonen varit på plats i Gislaved efter den brutala händelsen där en man dödades då flera maskerade personer ska ha försökt råna restaurangen. Mannen uppges ha varit en gäst.

Söker vittnen

Det har hållits flera förhör med vittnen under natten och kommer att göras även under söndagen. Under morgonen har avspärrningarna tagits bort men polisen har patruller kvar i området som dels pratar med människor som kan ha upplysningar dels söker av området efter spår.

– Har man har varit på platsen och inte pratat med polisen eller har uppgifter på annat sätt, vill vi väldigt gärna prata med de personerna för att få en bild så snabbt som möjligt, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Hon tillägger att polisen ännu inte har någon namngiven person som är misstänkt. Polisen har inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp.

Under eftermiddagen kommer de kommer börja knacka dörr i området för att få tag på vittnesuppgifter, berättar Monica Bergström.

Polisen är på plats i Gisleved och pratar med människor och söker i området efter eventuella spår efter gärningspersonerna. Foto: SVT

Kommunen öppnar kriscenter

För den som behöver prata efter lördagens händelse kommer kommunhuset i Gislaved vara öppet från klockan 13 på söndagen med ett kriscenter, skriver kommunen på sin hemsida.

Mannen var hemmahörande i Hallands län.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.