Mats Green (M) är riksdagsledamot från Gränna och moderaternas bostadspolitiska talesperson. Foto: Philip Naskret/SVT

Öppnar för lagändring för att komma åt bostadssajter

Publicerad

Bostadsbristen har medfört fler fejkade lägenhetsannonser på sociala medier och bostadssajter som säljer information som finns gratis på andra ställen på nätet. Mats Green (M) uppger att det kan bli aktuellt med lagändring för att komma åt problemen.

SVT har tidigare rapporterat om både kriminella bedragare och bostadssajter som tjänar pengar på bostadssökandes desperation.

Administratörer för Facebookgrupper där bostadsannonser läggs upp har vittnat om allt fler fejkade annonser. Samtidigt har både Hyresgästföreningen och etablerade hyresförmedlare varit kritiska mot många bostadssajter som dykt upp de senaste åren.

Konsumentverket har nu inlett en stor tillsyn mot sajterna.

Enligt Mats Green, moderaternas bostadspolitiska talesperson, behöver de här problemen på bostadsmarknaden tacklas på olika sätt. Bland annat öppnar han upp för att konsumenträtten kan ses över. 

– Samtidigt måste polisen ha mer resurser, säger han.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

De tjänar pengar på bostadsbristen

Mer i ämnet