Ulla Thomelius från Eksjö besökte Jönköping under söndagen och hon var förvånad över hur mycket skräp som låg överallt. Foto: SVT/Linda Mathillas

Mängder med skräp efter motormässan i Jönköping

Publicerad

De som hade vägarna förbi Asecs köpcenter tidigt på söndagsmorgonen kunde inte undgå att se allt skräp efter nattens festligheter.
– Jag blev förvånad och det ser ju inte trevligt ut, säger Eksjöbon Ulla Thomelius.

Tidigt på söndagsmorgonen började uppröjningen när Asecs egen personal städade, men vid lunchtid var det fortfarande en hel del skräp kvar.

– Det var så otroligt skräpigt överallt på vägen ned hit. Både på parkeringar och vägrenar ligger det ju skräp, säger Ulla Thomelius från Eksjö, som passerade Jönköping under söndagen. Hon undrade varför det är så svårt att använda papperskorgarna.

Stor polisinsats

Under helgen har ungefär 150 poliser varit i tjänst under olika tider och när polisen sammanfattar helgen är de nöjda med insatsen.

Enligt polisens kommenderingschef, Jonas Lindell, har det aldrig tidigare varit så mycket folk på Asecs parkering som under natten till påskdagen. I samband med motormässans stängning under lördagen blev som vanligt parkeringen en mötesplats.

– Det var väldigt mycket folk. Vi räknar på uppskattad beläggningsgrad sett till hur ytan har varit och vid 19-tiden var den 100 procent. Det fanns inte plats att fylla på med fler fordon

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer