Råslätts fritidsgård satsar på socialt dataspelande under lördagen. Foto: TT/SVT

Fritidsgård anordnar LAN för ungdomar

Publicerad

På lördagen anordnar Råslätts fritidsgård LAN för ungdomar mellan 13 och 18 år. På plats kommer det finnas möjlighet att delta i turneringar och testa på olika spel.

– Det har varit en efterfrågan ganska länge från våra ungdomar, säger Selim Karabas, fritidsassistent.

Råslätts fritidsgård, Stadsgården, anordnar årligen ett evenemang för ungdomar helgen innan sportlovsveckan och i år står LAN på schemat.

– Det har varit ett intresse från ungdomarna och vi vill stödja den digitala kulturen, säger Selim Karabas, fritidsassistent.

Jönköping

Evenemanget anordnas tillsammans med Gameffect och Svenska LAN-förbundet, SLF, som också kommer att närvara under lördagen och ha med sig ett antal riktiga speldatorer till turneringar.

Ta med egen dator

Till fritidsgården behöver besökarna ta med sig egen dator, men på plats kommer det finnas runt 40 skärmar samt uppställda bord och stolar.

– Det kommer även finnas prova på-grejer så som racingstolar, säger Selim Karabas.

Fritidsgården har tagit in två säkerhetsvakter som kommer att finnas på plats under natten som en säkerhetsåtgärd för all utrustning.

Evenemanget inleds klockan sju på lördagskvällen och håller på till klockan sex på söndagsmorgonen.

I klippet nedan hör du hur det lät inför Dreamhack 2018:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköping

Mer i ämnet