Paret kan ha skjutits

Uppdaterad
Publicerad

Nässjöparet kan ha skjutits av misstag. Enligt poiskällor är mordet ett beställningsjobb, men mördaren sköt fel personer.

Mannen hittades död av polisen i söndags och i huset hittades även kvinnan svårt skadad. Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador som uppges vara allvarliga.

Öppnade dörren – sköts

Att det har använts någon typ av vapen är bekräftat, men polisen vill inte gå in på vilken typ av vapen.

Mordet i Nässjö

Enligt källor till Aftonbladet rör det sig om ett skjutvapen. Mannen ska enligt Aftonbladet ha öppnat dörren för någon som ringt på, och ska ha blivit skjuten i huvudet. Kvinnan sköts därefter i nacken. Men det är något som Jönköpingspolisen varken vill bekräfta eller kommentera.

– Det ingår i utredningen och det kan jag inte avslöja, säger polisens presstalesman Göran Gunnarsson.

Enligt Aftonbladets källa är polisens huvudteori att mordet var ett beställningsjobb. Mördaren tros däremot ha skjutit fel man – målet var egentligen en annan man med samma namn.

– Det är uppgifter som vi har tagit till oss och vi utreder det så att inget lämnas åt slumpen, säger Jan Lagerqvist, presstalesman Jönköpingspolisen.

Vill gärna ha tips

Polisen är i stort mycket förtegen om utredningen, men efterlyser tips från allmänheten.

– Alla iakttagelser är av intresse, både stort och smått. Det kan röra sig om personer, fordon eller annat som på något sätt utmärkt sig. Tveka inte att höra av dig utan låt oss göra bedömningen om vad som är intressant eller inte, säger Jan Lagerqvist.

– Just nu håller vi på att bearbeta och följa upp de tips som kommer in. Vi håller också på att kartlägga personer som har befunnit sig i området, och vi bedriver en viss dörrknackningsverksamhet, Göran Gunnarsson.

Grannar såg en man

Enligt grannar som Expressen har pratat med har ett par sett en person komma springande i hög fart på vägen, strax innan polisen anlände på söndagen. Andra uppger att de träffat en man på en restaurang en bit bort som uppförde sig märkligt och påverkat, men om det har med mordet att göra är det ingen som vet.

Enligt Göran Gunnarsson har polisen fortfarande ingen misstänkt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Nässjö

Mer i ämnet