Litet barn föll från fönster i Nässjö – avled av sina skador

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn har avlidit efter ett fall från ett fönster i centrala Nässjö. Barnet fördes till sjukhus men under eftermiddagen meddelade polisen att barnet avlidit av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om brott, detta för att kunna utreda omständigheterna kring händelsen.

Larmet kom strax efter klockan 11 på torsdagen då SOS larmades om att någon ska ha fallit från ett fönster i ett flerbostadshus i centrala Nässjö.

– Jag vill i nuläget inte säga någon ålder, men det handlar om ett litet barn, säger Johnny Gustavsson presstalesperson på polisens Region Öst.

Barnet påträffades på marken, det ska då ha fallit från ett lägenhetsfönster flera meter upp. Barnet fördes till sjukhus och vid 14-tiden meddelade polisen att barnet avlidit, de närmast anhöriga är underrättade.

Oklara omständigheter

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och gatan samt lägenheten barnet föll från spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi kommer nu att försöka ta reda på exakt vad som hänt, både med hjälp av tekniker och förhör med personer i det aktuella huset och i närheten, säger Gustavsson.

Det finns ännu ingen misstänkt men polisen utreder bland annat vem som hade ansvaret för barnet när händelsen inträffade.

Nässjö kommuns krisgrupp är inkallad och är delaktiga i krishanteringsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.