Foto: Fredrik Persson / TT

Peter Lundgren (SD) slutar efter mandatperioden

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Peter Lundgren från Gnosjö meddelar nu att han inte kommer att ställa upp i nästa val och avslutar sin EU-politiska karriär efter nuvarande mandatperiod.

Han hade aldrig planerat att avsluta sin karriär inom politiken och nu meddelar han att den kommande mandatperioden blir den sista, något som Värnamo Nyheter var först med att rapportera.

– Jag har alltid sagt att jag inte vill avsluta mitt yrkesliv som politiker utan jag kan tänka mig att avsluta den som chaufför, men man ska aldrig hugga något i sten, säger Peter Lundgren till SVT Jönköping.

Han utesluter inte att fortsätta med politiken, men i så fall på lokal nivå hemma i Gnosjö kommun.

– Det skulle vara kul att sitta en period i kommunfullmäktige, men jag är 61 år efter den här mandatperioden så vi får se hur jag känner då, säger Peter Lundgren.

Polisutredningen påverkar inte beslutet

Tidigare i år uppmärksammades han efter att ha tafsat på en partikollega, en händelse som fortfarande utreds av polisen.

– Det har inte påverkat mitt beslut. Jag tog mig en funderare om min framtid redan under julledigheten och bestämde mig för att jag ska försöka genomföra det jag påbörjat den här mandatperioden sedan får det vara nog, säger Peter Lundgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.