Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pia Persson såg vargen på Mullsjö camping. Foto: Fredrik Weibull SVT/ Pia Persson

Pia mötte en varg på campingen: ”Kommer inte gå skogspromenader nu”

Uppdaterad
Publicerad

I lördags strosade en varg omkring på Mullsjö camping mitt bland gäster och husdjur. Något som flera som bor på campingen tyckte var obehagligt.

Det var i går vid lunchtid som en varg helt plötsligt dök upp på campingen, något som Jönköpings Posten var först med att berätta. Pia Persson och hennes man Bo såg vargen gå förbi deras husvagn. Trots att det var många som rörde sig på campingen med sina husdjur blev vargen inte stressad eller orolig. 

– Den var vacker att se på. Den gick väldigt lugnt och sansat tyvärr, för det är ju inte normalt att en varg ger sig in på ett område där det rör sig så många människor, säger Pia Persson. 

I klippet berättar Pia Persson hur hon upplevde mötet med vargen.

”Flera gäster blev skärrade”

I går eftermiddag var Länsstyrelsen på plats för att dokumentera händelsen. Ingen vet i nuläget var vargen kom ifrån. Men campingägaren Anders Stein tror att det är en utstött varg från ett närliggande revir, som själv vill bilda ett nytt revir. 

– Det var flera gäster som blev skärrade av händelsen igår. En del gäster kommer nog framöver undvika en camping som har det här problemet. Jag tror att man måste ta detta problemet på allvar, eftersom vi har en varg som tagit sig in bland så mycket folk och husdjur som det var här igår, då är det inte långt ifrån att han ger sig in i Mullsjös samhälle, säger Anders Stein. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.