Planerna blir verklighet: Rodelbana invigs i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Isaberg vill inte bara förknippas med skidåkning nedför. Nu satsas drygt 18 miljoner kronor på en rodelbana – sommartid.

Planerna har nu blivit verklighet och nu står det helt klart att det kommer att byggas en rodelbana på räls på Isaberg.

Rodelbanan blir cirka en kilometer lång och kommer att byggas nu under våren för att invigas i juli. Sommarrodel på räls är en populär företeelse i Alperna men finns inte Sverige, den i Isaberg blir därför unik.

– I den tvåsitsiga rodeln kan t ex mormor åka med det treåriga barnbarnet och det fungerar mycket bra för personer med olika funktionshinder att åka med ledsagare. Extra kul nu att ännu fler kan få uppleva den glädje av fart och äventyr i härlig natur, som blivit lite av temat för vår utveckling, säger Louise Söderlund, VD på Isaberg

Fakta om rodelbanan

1000 meter,

Max hastighet 40 km/h

Maxvikt 150 kg per rodel

400 personer/timme

Automatbromsande

Tidtagning

Kameraövervakning.

Totalt har Isaberg över 250.000 besökare per år och omsätter cirka 70 miljoner och sysselsätter 26 fast anställda samt ett stort antal säsongsarbetare.

En stor del av sommarbesökarna är utländska turister och vintertid är runt hälften danska skidåkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.