Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Platschefen Anders Krantz hyllar räddningstjänsten och sin egen personal som lyckades begränsa brandens konsekvenser. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Platschefen tacksam över att byggnader räddades vid branden i Vaggeryd

Uppdaterad
Publicerad

Platschefen på JRAB:s återvinningsanläggning i Vaggeryd, Anders Krantz, är tacksam över att räddningstjänsten och hans personal räddade hotade byggnader.

– De och mina kollegor är de stora hjältarna.

Det brann kraftigt i ett område med gamla möbler och en del industriavfall när räddningstjänsten kom till återvinningsstationen i Vaggeryd strax efter midnatt natten mot tisdag.

Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spreds till byggnader på området. Och under morgonen har personal på JRAB hjälpt räddningstjänsten med att lägga sand på branden.

– Personalen har gjort precis det vi har övat på, säger Anders Krantz.

Vad som har orsakat branden är oklart.

– Det är blandat avfall och om det har självantänt eller om det är något annat som orsakat branden kan jag inte svara på nu.

Förebyggande arbete

Det har brunnit på anläggningen flera gånger tidigare och för att förebygga och begränsa bränder har man på anläggningen byggt avskilda fack för olika typer av avfall.

Hur ska ni göra för att inte något liknande ska hända igen?

– Vi får ju jobba vidare med rutiner, minimera risker genom att dela upp avfall på ett bättre sätt, samt kontinuerlig utbildning av personalen. Man får ju en tankeställare när man ser det här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Styrkeledaren Joakim Ejdebladh berättar om branden på Återvinningscentralen i Vaggeryd. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.