Polisen söker uppgifter om en blottare i Sävsjö, berättar Michael Sjöö vid polisen i Eksjö. Foto: TT/Polisen

Uppgifter om blottare i Sävsjö efterlyses av polisen

Uppdaterad
Publicerad

Höglandspolisen söker nu efter tips till ett ärende som gäller en man som blottar sig i Sävsjö. De misstänker att flera har sett mannen, men inte gjort någon polisanmälan.

Det var i maj som polisen fick in två anmälningar om att en man ska ha blottat sig längs olika motionspår i Sävsjö på eftermiddagar. Personerna som har anmält händelserna ska vara kvinnor och barn i blandade åldrar.

– Han har stått lite dolt och det är nog många som kanske inte har förstått vad han har hållit på med, menar Michael Sjöö vid polisen i Eksjö.

”Tror det finns ett mörkertal”

När polisen har patrullerat i Sävsjö har de fått indikationer på att flera har sett mannen även nu den senaste tiden.

– Vi tror det finns ett mörkertal och vill få in fler anmälningar, säger Sjöö som tror att det kan finnas en osäkerhet hur en anmälan går till och till vem den görs.

Mannen är utpekad

Den misstänkte blottaren, som är i 30-35-årsåldern, är utpekad och hemmahörande i Sävsjö kommun, men har inte gripits.

Om ni nu vet vem han är, varför griper ni honom inte?

– Ju fler uppgifter vi har desto bättre utredningsunderlag blir det, säger han och förklarar att det därmed är större chans att mannen kan häktas.

Straffet för sexuellt ofredande är böter med fängelse i straffskalan.

Den som önskar göra en anmälan gör det till polisen via 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.