Ett stort antal polispatruller var på plats i Öxnehaga i Huskvarna där en 13-årig pojke skottskadades i oktober. Foto: SVT

Polisen lägger ner förundersökningen om skotten på Öxnehaga

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Jönköping lägger ner förundersökningen om försök till mord efter skotten på Öxnehaga i Huskvarna där en ung pojke, 13 år, blev skjuten.

– Vi har nått vägs ände, och har vänt på varje sten, säger Mats Antonsson förundersökningsledare på Jönköpingspolisen.

Tio utredare har sedan den 18 oktober arbetat med utredningen kring skottlossningen där en 13-årig pojke skottskadades i Öxnehaga centrum. Efter 110 förhör och bearbetning av en mängd teknisk material har polisen beslutat att lägga ner förundersökningen.

– Vi har gjort allt vi kan. Följt alla spår, till och med de vi inte trott på, men vi kommer inte längre just nu, säger kriminalkommisarie Mats Antonsson, förundersökningsledare på polisen i Jönköping.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

”Svåra att lösa”

I samband med skottlossningen, där den unge pojken hittades skottskadad, spärrades stora delar av centrum på Öxnehaga av och polisen inledde omedelbar inhämtning av förhör och teknisk bevisning. Men nu kommer man inte längre.

Antonsson uppger att den 13-årige pojken inte har kunnat berätta särskilt mycket då förloppet var väldigt snabbt.

– Det hela gick på några sekunder, det var mörkt och inte särskilt många personer var ute just då. Vi har tömt alla spår och har inget att gå vidare på, säger Antonsson. Den här typen av brott är väldigt svåra om vi inte kan ta någon på bar gärning.

Kan komma att öppnas igen

Antonsson menar att även om man inte kommer längre just nu så kan förundersökningen när som helst komma att öppnas igen.

– Vi vill verkligen lösa den här typen av brott och det känns hemskt att vi inte nått hela vägen fram, men får vi nya uppgifter så är det bara en knapptryckning, så är vi igång igen.

Efter skottlossningen var oron på Öxnehaga stor:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet