Foto: Johan Nilsson/TT (arkivbild)

Polisen utreder misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder under söndagsmorgonen ett dödsfall i polisområde södra Vätterbygden som man misstänker kan vara ett mord.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta brott. Därför har vi inlett en förundersökning gällande mord, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen region öst.

Det var vid 04.30-tiden som polisen fick samtal om att det fanns en person i en bostad som inringaren misstänkte var död. Eftersom det finns oklara omständigheter kring dödsfallet utreder polisen just nu ärendet som mord.

Polisen är under söndagsförmiddagen mycket förtegen med uppgifter och säger att den döda kroppen har påträffats i en bostad i polisområde södra Vätterbygden, vilket omfattar Jönköping, Habo och Mullsjö.

Lekerydsmordet

Knackar dörr i området

Polisens tekniker är under söndagsförmiddagen på plats och gör sin undersökning.

– Vi har tekniker på plats nu och vi kommer att knacka dörr i området, säger Mikael Ehne.

Polisen har hämtat in flera personer, som befann sig på platsen när de kom dit, till förhör.

Finns det någon person som är misstänkt för eventuellt brott?

– Nej, vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Mikael Ehne.

Är det en man eller kvinna som hittats död?

– Våra tekniker jobbar sig metodiskt fram till kroppen så jag har inte någon information om det ännu. Men utefter hur kroppen ser ut tror vi att det är en man, men personen är inte identifierad ännu, säger Mikael Ehne vid 10.30-tiden.

Kroppen kan ha legat länge

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det tecken på att kroppen kan ha legat en längre tid innan den hittats.

Polisens utredning har fortsatt under söndagseftermiddagen med dörrknackning och förhör med de personer som hämtats in.

– Våra tekniker fortsätter sitt jobb på plats för att försöka få ett grepp om vad som kan ha hänt, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i region öst vid 15-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lekerydsmordet

Mer i ämnet