Anders Sjöö är tillförordnad lokalpolisområdeschef för Höglandet. Foto: SVT

Polisen: Vittnen har sett personer i området

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens bränder i två pizzerior i Tranås utreder polisen händelserna som två fall av grov mordbrand.

– Vi tror att det finns ett samband mellan bränderna, säger Anders Sjöö, som är tillförordnad lokalpolisområdeschef för Höglandet.

Vid 10-tiden på förmiddagen anlände polisens kriminaltekniker till brandplatserna för att göra tekniska undersökningar. Någon misstänkt för de båda misstänkta brandattentaten mot pizzeriorna har polisen inte i nuläget.

– Var ungefär tio poliser i Tranås som arbetar med att hålla förhör och knacka dörr i området, säger Anders Sjöö, som är tillförordnad lokalpolisområdeschef för Höglandet.

LÄS MER: Misstänkt anlagda bränder på två krogar i Tranås

Har gjort beslag

Han säger dock att de inte ser något samband med tidigare bränder i Tranås de senaste månaderna. Polisen har gjort vissa beslag efter nattens händelser, vad det är vill de inte säga något om i nuläget.

– Vi har också vittnen som har sett personer röra sig kring de här båda platserna, säger Anders Sjöö.

Ökar närvaron i Tranås

Polisen kommer att utöka närvaron nattetid i Tranås.

– Det är för att öka tryggheten bland Tranåsbor, vi tror inte att det blir några fler bränder, säger Anders Sjöö.

Även kommunen kommer att ha extra bevakning nattetid en tid framöver, med hjälp av det lokala bevakningsföretaget. Det beslutet fattade räddningschef, kommunalråd och tf kommunchefen under ett möte på tisdagen.

Polisen söker efter fler vittnen och uppmanar de som har sett något som kan vara av intresse för utredningen att kontakta polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.