Strax efter att polishelikoptern lämnat skogbranden i Tenhult, upptäckte den en ny i Älgafall, utanför Habo. Foto: Kristin Renulf/SVT

Polishelikoptern upptäckte ny brand

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tre-tiden bröt en ny skogsbrand i Älgafall, utanför Habo ut. Branden upptäcktes av en helikopter och var under kontroll efter en och en halv timme. Senare upptäcktes ytterligare en skogsbrand i Aneby kommun.

Det var polishelikoptern som varit och hjälpt till vid branden i Tenhult som fick syn på branden i Älgafall.

Ett tjugotal brandmän från Habo, Mullsjö och Bottnaryd jobbade med släckningsarbetet.

Enligt räddningstjänsten ska branden vara neddämpad och en mindre styrka finns kvar för eftersläckning och bevakning av platsen.

Skogsbrand även utanför Knohult

Även i Knohult på gränsen mellan Aneby och Jönköpings kommun uppstod en skogsbrand under måndagskvällen. Klockan 21:11 inkom ett larm om rökpelare i terrängen mellan Knohult och Holkenstorp i Aneby kommun.

När räddningstjänsten anlände brann det på en 50x50 meter stor yta i otillgänglig terräng. Ett 40-tal brandmän jobbade med att släcka branden. Vid 23-tiden var branden i stort sett släckt och man övergick till att arbeta med eftersläckning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.