Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Wallén Nilsson (M) tror att Toves död påverkar den upplevda tryggheten i Vetlanda negativt. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Politiker efter Toves död: ”Folk känner sig inte trygga att gå ut”

Publicerad

Efter att 21-åriga Tove hittades död i går så är Vetlanda i sorg. Tillträdande ordförande för kommunstyrelsen, Robin Wallén Nilsson (M) befarar att det här bidrar till att minska den upplevda tryggheten på orten.

I Vetlanda tänds ljus och läggs ut blommor för Tove som varit försvunnen i drygt två veckor och sedan hittades död på onsdagen. Det är ytterligare en allvarlig händelse som sätter spår i Vetlandabor och påverkar den upplevda tryggheten.

-  Det här gör att den upplevda tryggheten minimeras. Folk känner sig inte trygga att gå ut, säger Robin Wallén Nilsson.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Vad ska ni göra åt det?

– Vi behöver titta närmre på exakt vad vi ska göra. För det finns ett jobb att göra och det är vår skyldighet att göra det.

Se en längre intervju i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet