Foto: Anders Wiklund/TT

Politikerna sa ja till ny jätteutbyggnad

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Jönköping klubbade under onsdagen igenom den nya utbyggnaden av mässområdet Elmia i Jönköping. Bygget ska börja nästa år och beräknas kosta 480 miljoner kronor.

– Kommunstyrelsen har idag sagt ja och föreslår att vi ska göra den här investeringen. Det är nödvändigt att vi hänger med i konkurrensen och utvecklas, säger Ann-Marie Nilsson (C) kommunstyrelsens ordförande i Jönköping.

Nu ska frågan även upp på nästa kommunfullmäktige i december.

Viktig mötesplats

Redan i lördags berättade vi om att Elmia i Jönköping vill bygga ut sin mässanläggning. Det är på ytan bakom Tipshallen som det kommunala mässbolaget Elmia planerar för en ny utställningshall på 10 000 kvadratmeter, tillsammans med tillagningskök, nya mässtråk och förråd.

Skapa förutsättningar

Orsaken är att de vill hänga med i konkurrensen med andra mässor runt om i Sydsverige där det just nu planeras för utbyggnader.

– Elmia är ett av kommunens starkaste varumärke. Det betyder mycket för hela regionen och för näringslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C)

Utbyggnaden börjar nästa år och beräknas vara klart 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.