Hör vår reporter Linda Mathillas om den första förhandlingsdagen i Göta hovrätt där den åtalade mannen vid upprepade tillfällen avbröt åklagaren. Foto: SVT

Åtalade mannen avbröt rättegången om Vetlandadådet flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

Då rättegången, om knivskärningarna i Vetlanda, inleddes i Göta hovrätt så avbröt den åtalade mannen förhandlingen flera gånger. Hovrättens domare fick vid upprepade tillfällen be mannen att sluta prata.

– Om du inte kan vara tyst får du inte vara här, sa Linda Hallstedt, domare i målet.

– Jag vill bara säga att jag inte är skyldig till det här. Jag hade demoner i min kropp, sa mannen.

I Eksjö tingsrätt dömdes mannen till livstids fängelse och livstids utvisning för försök till mord i sju fall. När hovrätten nu tar upp fallet vill försvaret att uppsåtsfrågan prövas igen, om det funnits fara för målsägandenas liv och om mannen ska dömas till livstids fängelse.

Våldsdådet i Vetlanda

– Den åtalade mannen ifrågasätter inget i händelseförloppet men påföljden bör vara ett tidsbestämt straff, säger Andreas Grudemo, mannens försvarare.

Det blev en kort första förhandlingsdag och redan på tisdag kommer slutpläderingar att hållas i målet. 

Inga målsägande finns på plats i rätten. Istället ska inspelningar av de vittnesförhör som gjordes under rättegången i tingsrätten spelas upp enbart för jurister och rådmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet