Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Dario Tesan, verksamhetschef på akutmottagningen på Ryhov, på hur orolig han är att region Jönköpings län kommer tvingas betala vitet på en halv miljon kronor. Foto: Privat, arkiv

Akuten riskerar vite på en halv miljon – ”Vill inte säga att arbetsmiljön är dålig”

Publicerad

Nyligen meddelande Arbetsmiljöverket att akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping riskerar ett vite på en halv miljon kronor om man inte åtgärdar en rad arbetsmiljöproblem. Verksamhetschefen är sval till kritiken och menar att de har ett kontinuerligt arbete för att förbättra arbetsmiljön.

– Det tar lång tid att nå långsiktiga resultat, säger Dario Tesan, verksamhetschef på akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov.

Dario Tesan välkomnar Arbetsmiljöverkets föreläggande om vite och menar att det är bra att förbättringspotentialen finns på pränt. Det gör det enklare att arbeta utifrån.

– Vi kände till att det skulle komma något från Arbetsmiljöverket för de skickade en underrättelse redan i december. Vi har arbetat aktivt med frågorna som tagits upp och nu har vi fått ett beslut, säger Dario Tesan.

I klippet svarar Dario Tesan på hur orolig han är att Region Jönköpings län kommer tvingas betala vitet.

Erfarenhetstapp på akutmottagningen

Kritiken handlar bland annat om kunskap om arbetet och riskerna som finns i arbetet. Verksamhetschefen menar att de under hösten har arbetat intensivt för att få en struktur kring medarbetarnas kontinuerliga fortbildning.

– Vi har haft en personalomsättning som varit olyckligt hög som inneburit ett erfarenhetstapp och det har vi försökt täcka upp, säger Dario Tesan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.