Foto: Bertil Ericson/TT

Regionen minskade kostnaden för hyrpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Hälften av landets regioner minskade sina kostnader för inhyrd personal inom hälso- och sjukvården under 2018 jämfört med 2017, och Jönköping är en av regionerna. Det framgår av en jämförelse från Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Rapporten visar att regionernas gemensamma arbete för att bli oberoende av inhyrd personal inom hälso- och sjukvården har minskat. Kostnadsökningen är den lägsta sedan mätningen började år 2011.

I region Jönköpings län har kostnaden för inhyrd personal, främst sjuksköterskor och läkare, bromsats upp något. Av den totala personalkostnaden har hyrpersonalen minskat från drygt fyra procent till knappt fyra procent.

– Att kostnaden för inhyrd personal minskade under 2018 är ett viktigt trendbrott, säger Rachel De Basso (S), ordförande i nämnden folkhälsa och sjukvård i en artikel på regionens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.