SVT Nyheter Jönköpings Bosse Carlqvist och Linda Mathillas kommer att fråga ut regionpolitikerna i valdebatten. Foto: SVT

Regionpolitikerna utfrågas i direktsändning på SVT Jönköpings sajt

Uppdaterad
Publicerad

Hur länge ska man behöva vänta för att få kontakt med en läkare? Hur många akutsjukhus ska vi ha? Två av många viktiga frågor som diskuteras i vår direktsändning med regionens politiker – här på vår sajt och i vår app på onsdag klockan 11.00.

Regionen bestämmer över viktiga frågor för oss alla – som sjukvård och kollektivtrafik. Men vad vill de olika partierna här i Region Jönköping när det gäller regionpolitiken? Det ska vi hjälpa till att ta reda på i vår utfrågning med regionens politiker.

Regionpolitiken i Jönköpings län har varit spännande den senaste mandatperioden. De senaste fyra åren har regionen styrts av alliansen, som kunde bilda ett minoritetsstyre genom en uppgörelse med vänstern. Det senaste året har alliansen fått styra med en rödgrön budget eftersom vågmästaren SD lade ner sina röster.

Val 2018 – #dinröst

Flera ämnen

Förutom hur länge man ska behöva vänta på att få kontakt med läkare så kommer vi att diskutera hur vården ska möta den ökade psykiska ohälsan i samhället. Men också kollektivtrafiken – hur går det ihop när regionen vill att vi ska åka mer kollektivt samtidigt som tågstationer läggs ner.

Det här och mycket mer ska vi diskutera i vår utfrågning med länets ledande regionpolitiker. Programledare är Linda Mathillas och Bosse Carlqvist. Sändningen start på onsdag klockan 11.00 här på svt.se/jonkoping och i appen SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet