Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Rachel De Basso (S), regionråd, kommentera den sämre överlevnaden på covid-IVA i Eksjö jämfört med Jönköping och Värnamo. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Regionrådet om sämre överlevnad: ”Här måste vi göra ett förbättringsarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Rachel De Basso (S) menar att det är för tidigt att dra några stora slutsatser av det faktum att patienterna på covid-IVA i Eksjö har sämre överlevnad än i Jönköping och Värnamo. Men hon säger samtidigt att man måste titta på framgångsfaktorerna för Ryhov som är bäst i landet.

Den politiska ambitionen i region Jönköpings län är tydlig: vården i länet ska vara jämlik oavsett var man bor i länet. Men hittills har patienterna på covid-IVA i Eksjö sämre överlevnad än på länssjukhuset Ryhov i Jönköping och Värnamo sjukhus.

– Eksjö ligger ändå över medel i landet och det är fortfarande små jämförelsetal men vi måste gå tillbaka till de här siffrorna och titta på vilka framgångsfaktorer som finns på covid-IVA på Ryhov, säger Rachel De Basso (S), regionråd.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet