Mördarsniglar trivs inte i värmen. men nu när det blivit fuktigare så tittar de fram. Såhär tar du bäst död på sniglarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

Regn och lägre temperaturer – då är sniglarna tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Mördarsniglarna mådde inte bra i det varma och torra vädret i maj. Men nu när det regnat och temperaturerna sjunkit något så är de tillbaka. Såhär ska du göra för att på ett skonsamt sätt bli av med dem.

Den spanska skogssnigeln, eller mördarsnigeln som vi gärna kallar den, har de senaste dagarna dykt upp i trädgårdarna. Anledningen är det något fuktigare och kyligare vädret.

– Sniglarna mår inte bra av torkan, de är ju ett blötdjur som trivs när det är fuktigt. Torkan som är nu gör att många dör och många ägg kommer att bli förstörda, berättade trädgårdsrådgivaren Henrik Bodin i ett reportage i SVT för någon vecka sedan.

Nu har det regnat och med det kom mördarsniglarnas intåg.

– Om det börjar regna så kommer sniglarna snabbt att lägga ägg som snart kläcks. Då kan vi få problem med sniglar fram på sensommaren, menar Henrik Bodin.

Hur ska man då lättast och mest skonsamt bli av med sniglarna? Se tipsen i inslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.