Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet slår medlemmar i Lions club Vetlanda in julklappar till behövande barn. President Anita Hult berättar om rekordmånga som sökt hjälp hos dem i år. Foto: Emma Johansson/SVT

Rekordmånga söker stöd hos Lions i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Aldrig tidigare har så många Vetlandabor sökt stöd hos den lokala Lions-föreningen. Just nu handlar det framför allt om hjälp att kunna fira jul, men också om att få kläder och skor.

Tiderna är tuffa för många med högre levnadskostnader just nu och det märks hos olika hjälporganisationer i Jönköpings län.

– Vi får fler ansökningar i år än vad vi har haft tidigare år. Tyvärr så är det så och det kommer kanske att bli ännu mer efter nyår när priserna väntas öka mer, säger Anita Hult som är president för Lions club i Vetlanda.

Skolklass har skänkt pengar

Det är 58 hushåll som sökt om hjälp i jul och av dem är 25 barnfamiljer. Det kan handla om personer som har blivit av med jobbet, blivit sjukskrivna eller inte klarat av alla kostnadsökningar.

– Vi har samlat ihop drygt 50 000 kronor tack vare företag och givmilda Vetlandabor.

Och fjolårets klass 6 i Bäckseda skola har skänkt pengar från sin klasskassa till hjälpprojektet.

– Det är helt fantastiskt. Barn vill hjälpa andra barn.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.