Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ole Busse, rektor på Ädelsfors folkhögskola, berättar i klippet om hur han ser på framtiden för utbildningen IT-spåret. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Rektorn på Ädelfors folkhögskola: ”Klockren utbildning för oss att ta över”

Publicerad

Sedan årsskiftet är IT-spåret en utbildning på Ädelfors folkhögskola i Vetlanda kommun. Skolan har sedan tidigare elever med autism på olika utbildningar.

– Vi kan målgruppen och har de stödfunktioner som behövs på plats, säger skolans rektor Ole Busse.

IT-spåret är en specialanpassad utbildning för personer med vad som ofta benämns som högfungerande autism. Utbildningen har drivits i projektform sedan 2012 på Campus I12 i Eksjö. Det var förra året som politikerna i regionen och kommunerna beslutade om att utbildningen skulle bli en uppdragsutbildning på någon folkhögskola.

Sedan årsskiftet huserar utbildningen på Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn i Vetlanda kommun. Folkhögskolan driver utbildningen på uppdrag av Region Jönköpings län som finansierar utbildningen tillsammans med länets tre samordningsförbund.

I klippet hör du läraren Christoffer Frick och rektor Ole Busse berätta om utbildningen och framtiden för den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.