Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rickard Finndahl är chef för polisens Grova brottsgrupp i Värnamo och på Höglandet. Foto: Johannes Tolf / SVT

Rickard Finndahl i intervju om resan till Leif GW

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommenterar Rickard Finndahl själv sin resa till medieprofilen Leif GW Persson och han anser inte att han har gjort något fel. Han säger också att han har förtroende i gruppen han leder.

Rickard Finndahl är chef för polisens Grova brotts-grupp på höglandet som just nu är mitt uppe i utredningen av det misstänkta mordet på Tove i Vetlanda. Leif GW Persson har vid flera tillfällen kommenterat utredningen, men Finndahl tycker inte att det var fel att besöka honom.

– Jag och Leif är vänner och jag har faktiskt rätt att besöka vem jag vill på min fritid, säger Rickard Finndahl.

Polisområdeschef Håkan Boberg anser att det hade varit bättre om du gjort resan efter att utredningen är klar, vad säger du om det?

– Jag vet att han sagt det, men jag är trygg med det här beslutet, säger Rickard Finndahl.

De här fejkade artiklarna som har spridits sägs ha skapat en oro i gruppen, är det inte så?

– Detta är ett sätt vi har att skämta i gruppen och jag var den förste att få se dem och skratta åt dem och det är väldigt beklagligt att detta har blåst upp på det här sättet, säger Finndahl.

Nu kommer ärendet lämnas över till Särskilda åklagarkammaren, hur känns det?

– Det känns inte bra men jag vet vad jag har gjort och jag har inte gjort fel , så jag ser inga bekymmer med att det nu granskas.

I klippet ovan berättar Rickard Finndahl om sitt beslut att träffa Leif GW Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.