Foto: Svenska Ridsportförbundet

Ridsportförbundet: ”Käpphästridning på väg att bli en organiserad verksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

Det växande intresset för käpphästridning är något som uppmuntras av Svenska Ridsportförbundet. Och just nu diskuteras möjligheterna att ha en organiserad verksamhet för käpphästsport inom förbundet.

Många ridklubbar runt om i landet har sina egna käpphästklubbar och på regional nivå har Svenska Ridsportförbundet varit med och arrangerat tävlingar, till exempel distriktsmästerskap, vilket har varit väldigt uppskattat av utövarna.

Någon centralorganisation för sporten finns ännu inte i landet, men nu kan käpphästridning vara på väg in i ridsportens finrum.

– Vi håller just nu på att se över möjligheterna att ha någon samordningsform inom Svenska Ridsportförbundet för käpphäst. Förhoppningen, om det blir aktuellt, är att kunna starta processen under nästa år, säger Elin Gustavson, ordförande centrala ungdomssektionen på Svenska Ridsportförbundet.

Vill uppmuntra utövare

Hon säger att många aktiva har efterfrågat ett svenskt mästerskap och då krävs det att ett förbund står bakom.

– Det måste också godkännas av Riksidrottsförbundet och då krävs en helt annan process.

Och det växande intresset för käpphästridning är något som Ridsportförbundet vill uppmuntra. Elin Gustavson poängterar dock att det ännu inte finns några beslut fattade i frågan om en centralorganisation inom förbundet, men saken finns på agendan.

– Vi vet ännu inte hur organisationen ska se ut eller vad det landar i. Vi vill hitta en lagom nivå, inte för mycket riktlinjer och regler för vi vill inte döda glädjen i käpphästridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.