Foto: SVT

Risk för trafikkaos i Jönköping i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under påskhelgen pågår motormässan i Jönköping, vilket kan ställa till det i trafiken. Enligt polisen väntas runt 100 000 personer besöka mässan.

Polisen skriver på sin sajt att det stora antalet besökare kommer att ha inverkan på trafiksituationen i och runt Jönköping. Det kommer framför allt att vara svårare att ta sig fram i stan under långfredagen och påskafton. Det kommer även vara svårt att ta sig fram på E4 och riksväg 26, 40 och 47. Många fordon kommer också röra sig runt A6 parkeringsplats och Elmias mässområde.

– Vi har tidigare år haft stort fokus på trafiksituationen och arbetat aktivt för att förebygga både olyckor och brott. Samma fokus kommer vi att ha även i år, om än ännu större. Vi vill bidra till att motormässan blir en folkfest och gör vad vi kan för att undvika att det uppstår stora problem i trafiken, säger Fredrik Lindfors, kommenderingschef för polisens insats under motormässan.

Undvik att passera Jönköping

Polisen uppmanar alla som ska passera Jönköping att välja andra vägar om möjligt. Dessutom vill man gärna att de som bor i stan ställer bilen hemma i helgen.

– Vi kommer att ägna mycket tid åt trafikdirigering och till att underlätta trafikflödet. Men vi vet av erfarenhet att det kommer att bli svårt att ta sig fram. Så har du möjlighet lämna bilen hemma och gå, cykla eller åk kollektivt istället, säger Fredrik Lindfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.