Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Thimmy Wärn som blev av med jobbet på Flexator och Siavash Talebi i servicebutiken på orten berätta hur det har gått sedan den stora arbetsgivaren la ner verksamheten i Anneberg. Foto: SVT

Så har det gått ett år efter nedläggningsbeskedet av Flexator i Anneberg

Publicerad

Det har nu gått ett år sedan Annebergs stora arbetsgivare Flexator meddelade att verksamheten läggs ner. En kalldusch för de drygt 100 anställda och den lilla orten utanför Nässjö. Men hur har det gått för dem som förlorade jobbet och hur mår samhället nu?

Den 13 september förra året var det dystra miner när de anställda gick ut från grindarna på Flexators fabriksområde i Anneberg. De hade fått beskedet att modulhusfabriken skulle stänga på grund av dålig lönsamhet och orten, någon mil utanför Nässjö, gick därmed miste om den stora arbetsgivaren.

– Det var tungt och tråkigt, säger Thimmy Wärn, som själv jobbade på Flexator.

Stämningen var tryckt i hela samhället och flera som SVT mötte då undrade hur det skulle gå framöver. Nu har det gått ett år sedan nedläggningsbeskedet och SVT har återvänt till Anneberg för att höra med före detta anställda hur det har gått och hur det är att leva på orten sedan den stora arbetsgivaren försvann.

I klippet ovan hör du mer om det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer