Erika Karlsson är projektledare simulatorgolfanläggningen på Elmia Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Så ska Elmia fylla de tomma mässhallarna

Publicerad

Coronapandemin har stoppat alla mässor i Jönköping sedan i våras och flera stora mässor är inställda även under nästa år. Men mässbolaget Elmia tar nya tag för att få besökare och har nu siktet inställt på golfarna.

I C-hallen pågår febril aktivitet när Nordens största golfsimulatoranläggning sätts upp.

– Våra mässhallar står tomma. På detta sätt vill vi locka besökarna tillbaka till Elmia, säger Erika Karlsson, som är projektledare.

Lokalen ska innefatta tio simulatorbås där man ska kunna träna upp sin sving eller gå en golfrunda. Det hela byggs i moduler så att det enkelt kan plockas ner när mässorna på Elmia återupptas.

– Vi kommer bara tillåta små sällskap, på högst fyra personer och ha olika tider för in- och utsläpp så vi minimerar köerna, säger Erika Karlsson.

ritning Foto: Andrea Tisma, Elmia

Den svenska golfen har slagit nya rekord i samband med coronavirusets framfart. Enligt svenska golfförbundets tidning ökade antalet golfrundor från drygt åtta miljoner till över 11 miljoner.

Målet är att simulatoranläggningen ska öppna i december och projektet löper på tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.