En första skiss för nya arenan i Värnamo släpptes idag. Foto: Värnamo kommun

Så ska nya arenan i Värnamo se ut

Uppdaterad
Publicerad

Värnamo kommun presenterade på fredagen de första skisserna på hur den nya fotbollsarenan i staden ska se ut. Det blir en röd arena, inspirerad av småländska byggnader.

Drygt 210 miljoner har kommunfullmäktige avsatt för bygget av en nya arena på Ljussevekaområdet, där det numera allsvenska laget IFK Värnamo ska spela sina hemmamatcher.

På fredagen höll kommunen pressträff och visade också de första bilderna på hur arenan kan komma att se ut. Arenan kommer kunna ta 6300 åskådare. Det blir en gräsplan med underliggande bevattning, värme och biokol.

Småländsk lada

Nya arenan går under arbetsnamnet ”Ladan” och utseendet är inspirerat av en småländsk lada. Tanken är enligt kommunens presentation en enkel design som kan smälta in i tallskogen.

Arenabygget kommer att inledas när den geotekniska undersökningen av markförhållanden är klar. Det finns nu ett förslag på ny detaljplan för platsen där arenan planeras och förslaget är ute på remiss och förhoppningen är att den ska stå klar våren 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.