Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Om några år kan spelarna i IFK Värnamo jubla på den nya arena i stället för Finnvedsvallen.I klippet hör du när bygget väntas börja och när arenan ska vara klar. Foto: Jonas Ljungdahl/ Bildbyrån

Värnamo ett steg närmare nya arenan

Uppdaterad
Publicerad

Markundersökningen som gjorts där den nya arenan i Värnamo ska byggas har fått grönt ljus. Nu återstår endast ett fåtal detaljer innan bygget kan starta.

– Vi har gjort en geoteknisk undersökning för att verifiera underlaget och markförhållanden i området, säger Stefan Åberg som är fastighetschef på Värnamo kommun. 

Undersökningen visade att det finns torv och lera i marken, vilket man befarade, något som Värnamo Nyheter var först med att berätta. Däremot går det att bygga arenan på skogsmarken som ligger i ena hörnet på träningsanläggningen. 

Stefan Åberg fastighetschef på Värnamo kommun. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

– Det som nu återstår att få igenom detaljplanen. Vi har haft ett första möte med länsstyrelsen och de har gett oss grönt ljus att gå vidare. Inventeringen av naturvärdena på området ser också bra ut så vi ser väldigt positivt på området, säger han.

I klippet berättar Stefan Åberg när arenan planeras bli klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.