Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring berättar vad kommunen just nu satsar extra på utemiljön i de mindre orterna. Foto: Emma Johansson/SVT

Samhällsbyggnadschefen: ”Kan bli mycket bättre”

Publicerad

Utemiljön i Mariannelund känns tråkig och oinspirerande, det menar Mariannelundsbor som tycker Eksjö kommun satsar för lite på orten. Nu svarar samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring på kritiken om en tråkig utemiljö.

Viljan att förbättra utemiljön har väckts i Emilkraften, som är en ekonomisk förening som ägs av lokala föreningar och Eksjö kommun. Kritiken handlar framförallt om fastigheter och mark som inte sköts om ordentligt.

”Kan bli mycket bättre”

Utemiljön i kommunen är något som prioriterats de senaste tre åren med ökad budget. Hittills har Eksjö kommun bland annat rustat upp parkeringsplatser i centrum, byggt en ny lekplats och att hållit efter gator och grönområden i samhället.

Höglandets mindre orter

– Jag tror att man har en relativt god bild av Mariannelund, men den kan bli mycket bättre. Jag tror att att vi med samarbete från både privata fastighetsägare och kommun kan få ett bättre helhetsintryck, säger samhällsbyggnadschef Mikael Wärnbring.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det första intrycket av Mariannelund måste bli bättre. Just nu drar slitna fastigheter ner det, enligt invånare. Foto: Emma Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet