Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det första intrycket av Mariannelund måste bli bättre. Just nu drar slitna fastigheter ner det, enligt invånare. Foto: Emma Johansson/SVT

Boende: ”Mariannelund måste bli mer attraktivt”

Publicerad

Vissa hus ser för bedrövliga ut i centrala Mariannelund, det menar Gun Samuelsson som är aktiv i frågor som rör samhället. Nu tas ett krafttag för att göra yttermiljön mer attraktiv.

SVT kommer de närmaste veckorna att rapportera en hel del kring de mindre orterna på Höglandet – framförallt i Eksjö kommun. Hur är det att bo och leva där. Vilka utmaningar ställs man inför och hur engagerar man sig för sin bygd. Många tänker kanske på Astrid Lindgren och Emil i Lönneberga när man hör Mariannelund.

Men risken finns att turister väljer att åka igenom Mariannelund istället för att stanna till på grund av en för tråkig yttermiljö. Det tror flera invånare som SVT Jönköping pratat med.

Höglandets mindre orter
I klippet visar Gun Samuelsson runt i Mariannelund och visar vad som drar ner intrycket i samhället. Foto: Emma Johansson/SVT

Vill göra yttermiljön attraktiv

Den ekonomiska föreningen Emilkraften jobbar just nu för att det ska se mer attraktivt ut när man kommer in i samhället. Det är lokala föreningar och Eksjö kommun som äger Emilkraften.

En av åtgärderna som redan gjorts är att kommunen snyggat upp på gator och rensat ogräs.

Se mer om åtgärderna i Mariannelund i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet