Leif Silbersky under tingsrättsförhandlingarna. Foto: Philip Naskret/SVT

Silbersky: ”Finns möjlighet kommer vi överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

Det är i nuläget oklart om dömde dubbelmördaren Zoran Radovanovic kommer överklaga hovrättsdomen till Högsta domstolen. Det uppger hans advokat Leif Silbersky.

När SVT Nyheter når Leif Silbersky håller han precis på att läsa hovrättsdomen.

– Jag bara konstaterar att hovrätten gjort en noggrann genomgång och kommit fram till samma slutresultat som tingsrätten, säger han.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Silbersky fortsätter:

– Jag ska nu göra en grundlig analys av tingsrättens och hovrättens sätt att resonera och se om det finns underlag att gå vidare till Högsta domstolen.

Är du förvånad över domslutet?

– När det gäller juridik är jag numera inte förvånad när det gäller olika slutsatser, säger Leif Silbersky.

Har du hunnit prata med din klient än?

– Nej, jag håller på att läsa domen i detalj.

Läs mer: Hovrätten dömer 52-åringen för dubbelmordet i Hökensås

Leif Silbersky tror att det kommer ta mellan en vecka och tio dagar innan han och Radovanovic fattar beslut om ett eventuellt överklagande.

– Ser jag att det finns det en möjlighet att få upp till Högsta domstolen så kommer vi överklaga. Men ser jag ingen möjlighet så kommer vi inte göra det, säger han.

Pernilla Törsleff, åklagare, uppger att hon inte är förvånad över att hovrätten fastställer tingsrättens dom kring dubbelmordet i Hökensås.

– Det känns bra att hovrätten gör samma bedömning som tingsrätten. Jag är nöjd med domen och det är skönt att hovrätten varit enig. Det känns alltid bättre, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet