Singelolyckor i länet

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor hände på onsdagsmorgonen och orsaken var troligen halka. Utanför Rydaholm hamnade en lastbil med släp i diket vid väg 27. Vägen är avstängd till i kväll. Chauffören misstänks för rattfylla.

Strax innan klockan 06.00 kom ett larm om en olycka på väg 727 i Värnamo kommun vid Långö. En bil hade åkt av vägen och in i ett träd. Två personer, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern, fanns i bilen. Enligt polisen skadades de inte  allvarligt och de behövde inte ambulanshjälp. Bilen bärgas bort.

Det var mycket halt på vägen och snöfall. Räddningstjänsten från Stockaryd var på platsen tillsammans med polis och ambulans.

Olycka i Holsbybrunn

Ungefär en halvtimme senare, vid klockan 06.39 åkte en förare av vägen och ner i diket med bilen. Olyckan hände på Alsedavägen i Holsbrybrunn i Vetlanda kommun. Det var endast en person i bilen, en kvinna i 35-årsåldern, och hon följde med ambulansen till sjukhus.

— Det verkar inte vara några allvarliga skador, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Även här rådde mycket halt väglag, uppger Höglandets räddningstjänst. Räddningstjänst, polis och ambulans var på platsen. Bilen bärgas.

Lastbil i diket i Värnamo kommun

Larmet kom in till SOS klockan 07.47. En lastbil med släp hamnade i diket och låg på sidan längs väg 27, strax söder om Rydaholm. Enligt polisen klarade sig föraren utan allvarliga skador.

— Det är högt tryck på trafiken och framkomligheten på platsen är begränsad, säger polisens presstalespersonen Monica Bergström.

Räddningstjänsten uppger att det var väldigt halt i området.

Efter olyckan var det växelvis trafik förbi platsen.

Vid klockan 09.15 uppgav polisen att räddningsarbetet kommer att dra ut på tiden på grund av att lastbilen låg mot en elledning.

— Av säkerhetsskäl måste detta hanteras av personal från elföretaget först, säger Monica Bergström.

Chauffören misstänks för rattfylla. Han är i 20-årsåldern och är hemmahörande i Värnamo kommun.

UPPDATERING: Bärgningen inleddes vid lunch-tid och väg 27 är avstängd till i kväll. Vägen stängdes av mellan Rydaholm och Hjortsberga i båda riktningarna. Trafikverket uppmanade att istället följa orange skyltning via väg 25 till Ljungby, sedan E4 till Värnamo och väg 27 mot Rydaholm, Moheda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.