Senaste hälsopodden handlar om blodtryck. Gunnel Almroth-Alstermark gästade Maria Eklunds podd. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Sjuksköterskan som gör egen hälsopodd i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Sjuksköterskan Maria Eklund i Huskvarna har dragit igång en hälsopodd där hon tillsammans med olika kollegor ger goda hälsotips i poddform.

– Det var en idé jag fick en natt och sedan fick jag bra stöd av mina chefer, säger Maria Eklund, sköterska vid Kungshälsans vårdcentral i Huskvarna.

Allergier, stress och nu senast högt blodtryck är ämnen som varit uppe i hälsopodden som görs på Kungshälsans vårdcentral i Huskvarna.

Men vad motiverar då en hälsopodd när det redan finns Sjukvårdsupplysningen 1177?

– Skillnaden är ju att vi är specialister på det området, medan 1177 är väldigt brett. Här bjuder jag in professioner som är experter på det här området och då har man ju vetenskapligt förankrat kunskapen, säger Maria Eklund.

Här ovan kan du se en kort specialversion för SVT av senaste hälsopodden med sköterskornas bästa tips mot högt blodtryck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.