Foto: TT

Skadad man hittad på parkering – avled på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern hittades på fredagskvällen svårt skadad på en parkeringsplats i Gislaveds kommun. Han avled senare av sina skador och polisen har inlett en förundersökning om mord.

Mannen, som har identifierats, hittades av förbipasserande vid 22.20-tiden på kvällen på en parkering i samhället Hestra, i Gislaveds kommun. Han var svårt skadad och avled senare på sjukhus.

Vad som hänt mannen var vid 09:30-tiden på lördagsmorgonen fortfarande oklart

– Vi har inga nya uppgifter om vad som hänt, vi kommer att åka dit idag för att fortsätta brottsplatsundersökningen i dagsljus, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen.

Han berättar också att en polispatrull funnits på plats under natten för att bevaka avspärrningarna, och att en sökhund kommer skickas till platsen under dagen.

Ska obduceras

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men utesluter inte att det kan röra sig om en olycka. I nuläget finns det ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

– Nej det finns det inte och vi vet ju ännu inte heller om det är så att ett brott har begåtts. Det får obduktionen och den fortsatta utredningen visa, säger Björn Öberg.

Vilken typ av skador mannen hade när han hittades vill polisen av utredningstekniska skäl inte gå in på i nuläget.

Dörrknackning i området

Under lördagen genomfördes dörrknackning i området, men vad den har gett hade Björn Öberg vid polisen inga uppgifter om på söndagsmorgonen.

– Det är ännu oklart vad som hänt. En teori är att han blivit påkörd, en annan att någon har tillfogat honom skadorna. Vi får kanske avvakta obduktionen innan vi får svar, säger Björn Öberg.

Området där mannen påträffades är inte längre avspärrat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer