Skåpbil och lastbil krockade på riksväg 40

Uppdaterad
Publicerad

En person har fått föras till sjukhus efter en trafikolycka med en skåpbil och en lastbil på riksväg 40 i höjd med Rogberga, öster om Jönköping.

Larmet inkom klockan 10.15 på tisdagen och ambulans, räddningstjänst och polis skickades till platsen. Två personer ska ha varit inblandade i olyckan. En av dem, föraren av skåpbilen, fick föras till sjukhus.

– Han fick följa med för kontroll, min bedömning är att han inte var allvarligt skadad, säger brandmästare Jan Callas.

Enligt honom ska det ha handlat om en upphinnandeolycka av något slag eftersom båda fordonen kördes i samma färdriktning.

Uppmaning att sänka farten

Skåpbilen behövde bärgas från platsen.

– Den var rejält skrot, säger Jan Callas.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var det en del störning i trafiken på platsen. Och Jan Callas har en uppmaning till trafikanterna i länet som passerar en olycka.

– Jag vill verkligen uppmana trafikanter att sänka farten rejält när man passerar räddnings- och bärgningsfordon. Vi som jobbar ute på vägarna har ju familjer som vi vill komma hem till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.