Ett stort område i Eksjö spärrades av efter att ett misstänkt föremål hittats utanför en pizzeria. Foto: SVT

Skarp sprängladdning – den tekniska utredningen nu klar

Uppdaterad
Publicerad

Det var en skarp sprängladdning som placerats utanför en pizzeria i Eksjö. Det kan polisen bekräfta efter att den tekniska utredningen nu är klar.

Det var för en dryg månad sedan som en privatperson upptäckte ett misstänkt föremål vid en pizzeria i Eksjö och larmade polis. Polisen spärrade av området och kallade in nationella bombskyddet som senare desarmerade föremålet.

Nu är den tekniska utredningen klar och polisen kan bekräfta att det var en skarp sprängladdning av nitroglycerin. Rickard Finndahl som arbetar som chef på polisens Grova Brott på Höglandet, kan bara sia om vad som hade kunnat hända.

Sprängladdning Eksjö

– Tanken är att vi ska ta in experter för att se vad det hade kunnat få för konsekvenser om föremålet detonerat, säger Rickard Finndahl.

Det finns teorier

Polisen har sina teorier om varför föremålet placerats där det gjort. Men det är inget Rickard Finndahl vill gå in närmare på.

Förhör kommer att hållas i veckan, men i nuläget finns ingen misstänkt. Men Rickard Finndahl har stora förhoppningar om att de kommer ro det hela i hamn.

– Det ser bra ut, det är inte nattsvart, vilket är bra så vi kör på, säger Rickard Finndahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängladdning Eksjö

Mer i ämnet