Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Sandström, Ádáms rektor, säger att det är ovanligt att en elev visar det intresse som Ádám har gjort. Hör henne i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Skolledningen: ”Ovanligt att en elev har det här intresset”

Publicerad

När skolledningen hörde om Ádáms system för att anmäla bristerna som finns på skolan enades skolledningen om att bjuda in Ádám till en ledningsgrupp där han fick berätta om sin idé.

– Jag tänker att man inte är med om det här jätteofta, säger Annika Nordgren som är gymnasiechef på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping.

Både rektorn och gymnasiechefen på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping är överens om att det är sällsynt att en elev presenterar en idé som sedan faktiskt implementeras av skolan.

– Att en elev på ett heltäckande sätt har hittat ett system som vi kan använda både för personal, men framför allt för våra elever, som är så användarvänligt. Det är inte ofta man ser det. Han har verkligen tänkt in hela gymnasieskolan, säger gymnasiechefen Annika Nordgren.

Lätttillgängligt för eleverna

Ádáms rektor, Anna Sandström, tror att det som talar för systemet är att det är lättillgängligt för eleverna.

– I och med att det är en QR-kod som man bara kan scanna in ger det eleverna en möjlighet att väldigt lätt rapportera tillbud eller om det är någon incident som sker på skolan, säger hon.

Hör gymnasiechefen och rektorn berätta om varför inte skolledningen har kommit på ett liknande system tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.