Ett stort antal polispatruller var på torsdagskvällen på plats på Öxnehaga i Huskvarna där en person skadats vid en skjutning. Foto: SVT

Skottlossning på Öxnehaga i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En pojke ska ha skadats efter en misstänkt skottlossning på Öxnehaga i Huskvarna. En stor polisinsats pågick under torsdagskvällen i bostadsområdet. Ingen person var under fredagsmorgonen gripen. Den skjutne tonåringen ska vara 13-14 år gammal, enligt Thomas Agnevik vid polisen.

– Det var 19.46 som vi fick in larm om ett grovt brott där en person är skadad, sade Mats Öhman på polisen till SVT på torsdagskvällen.

Polisen bekräftar på fredagsmorgonen att en tonåring fördes till sjukhus, personen ska inte vara livshotande skadad och man vill inte bekräfta att det handlar om en skottskada. Tonåringen, som enligt polisen är 13-14 år gammal, ska ha hittats utomhus.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

Under kvällen och natten har stora delar av Öxnehaga centrum varit avspärrat. Även nu under fredagsmorgonen då människor går till arbete och skola är avspärrningarna och polisen kvar.

SVT Nyheter Jönköpings reporter som var på plats på torsdagskvällen kunde berätta att det var ett stort antal polispatruller som arbetade på plats, de sökte med hundar och knackade dörr. Det gjordes även förhör med flera personer.

Ingen ännu gripen

Ingen person har ännu gripits och ingen är ännu misstänkt efter våldsbrottet. Polisen vet i nuläget inte vad som var gärningsmannens motiv.

– Nej, det kan vi inte säga. Det är det som är huvudfrågan för den här utredningen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst. Brottet rubriceras som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet