Foto: SVT/Polisens Förundersökningsprotokoll

Skottlossningen i Värnamo: Åtalad inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som åtalats misstänkt för att ha skjutit en man i Värnamo i slutet av april, lider inte av någon allvarlig psykisk störning, det meddelar Jönköpings tingsrätt.

Enligt Rättsmedicinalverket led mannen inte heller av någon psykisk störning vid gärningstillfället. Han kan därmed dömas till fängelse.

Skottlossningen i Värnamo ägde rum den 27 april. Enligt åtalet ska mannen i 50-årsåldern ha skjutit en annan man i halsen och axeln på nära håll. Ytterligare fyra män har tidigare varit häktade i samma ärende, med har släppts.

Våldsvågen i Värnamo

Har erkänt

Under rättegången som avslutades den 12 juli, yrkade åklagare Anders Brokelind på att mannen ska dömas till minst sex års fängelse. Han åtalas för mordförsök och även för grovt vapen brott. Han har erkänt att han avlossat skotten, men hävdar att han agerat i nödvärn.

Dom i målet meddelas fredagen den 3 augusti klockan 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Värnamo

Mer i ämnet