Åklagaren Anders Brokelind yrkar på minst sex års fängelse för den man som avlossade två skott mot en man i Värnamo. Foto: SVT

Yrkar på långt fängelsestraff efter skotten i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Idag avslutades rättegången mot den man i 50-års åldern som åtalats misstänkt för att ha skjutit en man i Värnamo. Åklagaren yrkar på att mannen döms till ett långt fängelsestraff.

Fredagskvällen den 27 april drabbade flera personer samman i ett stort bråk i Värnamo där flera skott avlossades och personer blev angripna med kniv. Flera personer greps vid tillfället men endast en person, en man i 50-årsåldern åtalades.  Rättegången inleddes på onsdagen och avslutades idag.

Åklagare Anders Brokelind yrkar nu på att den åtalade ska dömas till fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Jag yrkar på att han ska dömas till minst sex års fängelse eftersom att jag anser att det är ett allvarligt brott. Det var tillfälligheter som gjorde att mannen inte dog eller fick allvarligare skador, säger Anders Brokelind.

Rätten beslutade att mannen ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning för att undersöka hans psykiska tillstånd. En sådan undersökning ligger till grund för om det finns behov av en mer omfattande rättspsykiatrisk undersökning.

Den 1 augusti hålls en ny förhandling i tingsrätten då påföljdsfrågan ska avhandlas, uppger Anders Brokelind.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.