Lars Grehn var tävlingsledare även förra året Stråkenloppet arrangerades. Då var förutsättningarna desto bättre. Idag är det grönt på tävlingsområdet. Foto: SVT

Snöbrist hotar länets skidlopp

Uppdaterad
Publicerad

Många skidlopp i länet befaras ställas in på grund av rådande väderlek. Men än har inte alla arrangörer gett upp hoppet.

– Vi har inte kastat in handduken ännu. Ordnar ni snön, så fixar vi resten, säger Lars Grehn, tävlingsledare för Stråkenloppet.

Om knappt två veckor är tanken att 18:e upplagan av Stråkenloppet i Mullsjö ska gå av stapeln. Men i nuläget är det inte mycket som tyder på att loppet kommer gå att genomföras. Det enda som kan rädda tävlingarna är att det kommer en massa natursnö.

– Jag brukar vara optimist, men den här gången är jag realist. Det ska vara att alla meteorologer har fel, säger Lars Grehn.

Senast nästa torsdag förväntas arrangörerna ta ett slutgiltigt beslut. Tvingas de ställa in loppet är det andra gången det händer sedan starten för 18 år sedan.

Inställt lopp

Landsbro Ski Marathon, som skulle genomförts nu på söndag har meddelat på sin hemsida att loppet är inställt. Rallarloppet och Lövhultsloppet som körs senare i vinter har dock fortfarande förhoppningar om att kunna genomföra sina lopp.

Så här såg det ut då Stråkenloppet avgjordes förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.