Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Isabergs backar saknar snö och det är något som innebär uteblivet jobb för säsongsarbetare och miljoner i förlust säger Louise Söderlund, vd på Isaberg. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Över hundra säsongsarbetare utan jobb på grund av vädret

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vintervädret drabbar skidorter i södra Sverige. Mullsjö Alpin och Isaberg förlorar just nu flera miljoner kronor eftersom de måste hålla skidanläggningarna stängda. Över hundra människor hade tänkt att säsongsarbeta, något som nu inte blivit av.

Skidanläggningen i Isaberg tappar många miljoner kronor på grund av att de måste hålla stängt. Hälften av de som skulle ha besökt Isaberg under julhelgen och nyår avbokade sina besök.

– Det här är jättetråkigt och det påverkar ju oss eftersom vi inte har några intäkter från vinteranläggningen, säger Louise Söderlund, vd på Isaberg.

Säsongsarbetare utan jobb

Hundra säsongsarbetare blev utbildade och skulle jobbat på Isaberg i vinter, men nu är de utan jobb.

– Det är klart att de är ledsna, de hade ju sett fram mot det här, säger Louise Söderlund.

Även Knaggebobacken i Mullsjö är grön och Mullsjö Alpin drabbas hårt ekonomiskt, även där skulle människor säsongsarbetat.

– Vi har ju inte kunnat ha öppet, vi skulle haft trettio stycken som skulle ha säsongsarbetat, men nu har vi bara en kille, säger Michael Lindberg, vd på Mullsjö Alpin.

Hör mer om vad Louise Söderlund, vd på Isaberg har att säga om den varma vintern i klippet ovan.

SVT rapporterade · Hur påverkar den snöfattiga vintern dig - positivt eller negativt?

Ska du träna inför Vasaloppet och känner dig stressad över den snöfattiga vintern? Eller tycker du det är skönt att slippa snö? Berätta vilka fördelar eller nackdelar du upplever med vädret.
13.32
Mår bra som aldrig förr! Bästa vintern i mannaminne!
Bara en sån sak som att slippa skotta och skrapa rutor! ❤️❤️
13.43
Panik! Tänkte åka Vasaloppet för första gången. Det kommer aldrig gå.....
13.52
Älskar att slippa frysa och skotta. Strunt i skidorna dra på löparskorna istället!
14.08
Bra ner regn mycket mer snö NEJ tack
Vill man ha snö flytta till Alaska eller nordpolen

14.08
Personligen tycker jag det är skönt att slippa kyla och halka. Men för de som livnär sig på skidåkning, rennäring och andra saker där vanliga årstider är centrala, är ju detta inte roligt alls. Känner mig också oroad med tanke på om hela klimatet förändras och vad det betyder för våra liv.
14.15
Mitt önskescenario är 5 centimeter snö (så att det blir ljusare) och 3-4 minusgrader (så vi slipper slask). Så kan det hålla sig fram till mitten av mars då vi välkomnar vitsipporna!
14.54
Välkomnar klimatförändringarna med öppna armar! Underbart att slippa snöslask. Om det inte kommit snö till jul så kan det kvitta.
14.54
Vi vill ha snö! Vi vill kunna åka längdskidor på mossen och bygga snögubbar med ungarna. Ge inte upp än. Snön kommer!
14.54
Förstår inte vad ni menar. Vi har ju snö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer