Isabergs backar saknar snö och det är något som innebär uteblivet jobb för säsongsarbetare och miljoner i förlust säger Louise Söderlund, vd på Isaberg. Foto: SVT

Över hundra säsongsarbetare utan jobb på grund av vädret

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vintervädret drabbar skidorter i södra Sverige. Mullsjö Alpin och Isaberg förlorar just nu flera miljoner kronor eftersom de måste hålla skidanläggningarna stängda. Över hundra människor hade tänkt att säsongsarbeta, något som nu inte blivit av.

Skidanläggningen i Isaberg tappar många miljoner kronor på grund av att de måste hålla stängt. Hälften av de som skulle ha besökt Isaberg under julhelgen och nyår avbokade sina besök.

– Det här är jättetråkigt och det påverkar ju oss eftersom vi inte har några intäkter från vinteranläggningen, säger Louise Söderlund, vd på Isaberg.

Säsongsarbetare utan jobb

Hundra säsongsarbetare blev utbildade och skulle jobbat på Isaberg i vinter, men nu är de utan jobb.

– Det är klart att de är ledsna, de hade ju sett fram mot det här, säger Louise Söderlund.

Även Knaggebobacken i Mullsjö är grön och Mullsjö Alpin drabbas hårt ekonomiskt, även där skulle människor säsongsarbetat.

– Vi har ju inte kunnat ha öppet, vi skulle haft trettio stycken som skulle ha säsongsarbetat, men nu har vi bara en kille, säger Michael Lindberg, vd på Mullsjö Alpin.

Hör mer om vad Louise Söderlund, vd på Isaberg har att säga om den varma vintern i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.