Kulturhuset Spira Foto: Lars Kroon

Sparkad musiker kräver skadestånd av Region Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Den musiker som fick sparken från Kulturhuset Spira efter en dispyt med verksamhetschefen driver nu saken vidare till Arbetsdomstolen och kräver ett skadestånd på 200 000 kronor.

Ord står mot ord om vad som egentligen hände mellan musikern och verksamhetschefen under ett personalmöte i oktober. Verksamhetschefen menar att musikern med våld ska ha stött honom bakåt och uppträtt hotfullt.

Musikern å sin sida, menar att hen enbart lade sina händer på chefens axlar och talade lugnt till honom. Efter händelsen avskedades musikern och fick omedelbart lämna sin arbetsplats på Kulturhuset Spira.

Lämnat in stämningsansökan

Nu har musiken, med hjälp av Sveriges Yrkesmusikerförbund, lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen där hen kräver ett skadestånd på 200 000 kronor av Region Jönköpings län samt lön från dagen då hen avskedades till dagen för huvudförhandling.

I sin stämningsansökan skriver musikern, som varit anställd på Smålands Musik och Teater i drygt 20 år, att hen av sina kollegor beskrivs som en varm, lugn och korrekt person. Musikern uppger även att ett antal personer som var närvarande vid mötet blivit förvånade då hen sedan avskedades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.