Foto: Ur Polisens förundersökning

Spaningsinsats ledde till knarkgömma

Publicerad

I en kolonistuga och i ett skogsområde i Värnamo hittade polisen stora mängder narkotika. Tre män i 30-årsåldern åtalas nu för narkotikabrott.

Polisen hade under flera veckor innan gripandet i mars förra året, haft spaning på de två män som anses vara de som hållit i försäljningen av droger. Bland annat hade de nu åtalade männen flera gånger åkt till en kolonistuga och sedan sammanträffat med, för polisen, kända missbrukare i Värnamo.

Knarkkurir hämtades av polisen

Den tredje mannen kunde polisen gripa samma kväll som de andra greps då han skrivit till en av de misstänktas telefon att han ville bli hämtad. Istället kom polisen. Med sig hade den tredje mannen då en väska med narkotika.

Främst har polisen hittat narkotikaklassade tabletter, bland annat 3 800 tabletter tramadol.  En del förvarades i kolonistugan, men det fanns också en nedgrävd hink i ett skogsområde som de två männen hade gömt tabletter i.

Två av männen har gjort medgivanden. Den andra mannen hävdar att han inte har med beslaget att göra och att han bara sålt cigaretter och huvudvärkstabletter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.