Flera byggnader på industriområdet i Taberg har spärrats av. Foto: SVT

Stor polisinsats i Taberg

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen pågick en större polisinsats i ett industriområde i Taberg. Vad som hänt är oklart, men två personer har nu anhållits.

Det är flera patruller på plats i ett industriområde i Taberg. Vad som har hänt eller om det är en planerad insats är oklart och polisen är mycket förtegen om händelsen.

– Jag vill egentligen inte säga någonting, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på Jönköpingspolisen. Men jag kan bekräfta att vi är på plats och det handlar om ett pågående ärende.

Grovt vapenbrott Taberg

Är det någon fara för allmänheten?

– Nej det är det inte och det är ingen person som har kommit till skada.

Polis med automatvapen

SVT:s reporter Jonas Tubbin, som är på plats i Taberg, berättar att det är två polisbilar på platsen och poliser med automatvapen bevakar området. En större tomt är avspärrad.

– Det är just nu väldigt lugnt på platsen, säger han, jag ser ingen aktivitet inne i några hus och poliserna verkar inte stressade på något vis.

Enligt privatpersoner som SVT pratade med på platsen ska det ha varit aktivitet med poliser på plats, redan under onsdagen.

Två anhållna

Vid 11-tiden uppgav polisen att två personer har anhållits, misstänkta för stöld. Åklagarkammaren i Jönköping leder nu förundersökningen.

– De anhållna är en man född 1990 och en annan född 1983, säger Klas Hellgren, åklagare i ärendet.

Vad rör sig den här stölden om?

– Jag tror att det handlar om batterier och diesel.

Stora mängder då eftersom polisinsatsen är så omfattande?

– Nej, det ska inte vara några mängder. Jag har nyss fått det här ärendet så jag vet inte så mycket.

Enligt Klas Hellgren ska de båda männen förhöras under torsdagen.

Kan det bli fler gripanden?

– Det har jag ingen aning om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt vapenbrott Taberg

Mer i ämnet